Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ...& ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!

Η Εθνικη μας ομαδα καθιερωνεται στη παγκοσμια ελιτ του ποδοσφαιρου, εχοντας βρει θεση στις πρωτες 10 ομαδες του κοσμου παρακαλω, μετα τη νικη επι της Γεωργιας, που μας εστειλε στα τελικα του EURO 2012.
Με τους βαθμους που πηρε η ομαδα του Φερναντο Σαντος μετα το διπλο στην Τιφλιδα ανεβηκε στην θεση & ισοβαθμει με την Πορτογαλια, εχοντας αφησει πισω της την αντιπαλο της στον ομιλο, Κροατια.
Ομως, δεν ειναι μονο οι Κροατες που βλεπουν την πλατη της Εθνικης, αλλα ακομα & η Αργεντινη βρισκεται πλεον πιο κατω από το αντιπροσωπευτικο συγκροτημα υστερα από την ηττα της από τη Βενεζουελα, υποχωρωντας στη 10η θέση της παγκόσμιας κατάταξης!
Γενικά, σε σύνολο 178 ομάδων στον κόσμο η Εθνικη μας εχει βαλει από κατω ομαδες οπως η Αργεντινη, η Γαλλια, η Ρωσια, η Ουκρανια, η Κροατια, η Τουρκια, η Σουηδια, η Σερβια, η Δανια & αλλες.
Santos-Rehhagel
Ολα αυτα βεβαια δεν ειναι καθολου τυχαια μιας & τα τελευταια 8-9 χρονια εχουν μπει βασεις μεσα στην ομαδα & αυτος που τις ξεκινησε ηταν βεβαιως ο μοναδικος σε ηθος & μεγεθος Πρωταθλητης Ευρωπης 2004 Otto Rehhagel. Ο συνεχιστης του, ο Πορτογαλος Fernando Santos συνεχιζει με την ιδια φιλοσοφια & εσπασε & το ρεκορ του Γερμανου αφου παρεμεινε 16 αγωνες σερι αηττητος, ενω ο Otto ειχε μεινει στους 15. Η οντοτητα & η φιλοσοφια των προσωπων (προπονητων) παιζει μεγαλο ρολο καθως εχουν τον απολυτο σεβασμο των διεθνων μας. Τριτη συνεχη παρουσια σε τελικα Ευρωπα'ι'κου Πρωταθληματος! Πως μπορει μια τοσο μικρη σε πλυθυσμο χωρα να ειναι μεσα στην 10αδα του κοσμου; Και ομως μπορει & το εχει αποδειξει τοσα χρονια. Δεν ειναι η σχολη ποδοσφαιρου που εχουν οι αλλες χωρες οπως οι Πορτογαλοι για παραδειγμα, ειναι η φιλοσοφια ο σεβασμος & η προσηλωση στη τακτικη μεσα στον αγωνιστικο χωρο. Ευχομαστε αυτο το παραμυθι που ζουμε ολοι να εχει αναλογη συνεχεια & με αλλες μας παρουσιες σε τελικα EURO αλλα & Μουντιαλ. Και μονο που ειμαστε εκει, ειναι μεγαλο επιτευγμα. Πολυ μεγαλο πραγμα γι αυτη τη χωρα με τα τοσα προβληματα να βλεπει & να καμαρωνει την Εθνικη της ομαδα τοσο ψηλα...

Η πρωτη δεκαδα του επισημου FIFA Ranking, οπως θα ανακοινωθει στις 19 Οκτωβριου, είναι η εξης:
1. Ισπανία
2. Ολλανδία
3. Γερμανία
4. Ουρουγουάη
5. Ιταλία
6. Βραζιλία
7. Αγγλία
8. Πορτογαλία
8. ΕΛΛΑΔΑ
10. Αργεντινή

Στο EURO 2016 η Εθνικη εφοσον περασει απο τα προκριματικα, τιθεται επικεφαλης ομιλου πια βαση & του ranking που ανακοινωσε ο Προεδρος της UEFA Michel Platini καθως θα γινεται με 24 ομαδες & οχι 16 οπως ξεραμε μεχρι σημερα.
Το εχει πει ο Γιαννης Π. καθως ειναι το επισημο τραγουδι της Εθνικης...& εμεις το αφιερωνουμε στους διεθνεις μας αλλα & σε ολους τους Ελληνες ανα τον κοσμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου