Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΑΘΩΟΙ 5-ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ 2005-ΔΙΑΓΟΡΑ!

Απόφαση-σοκ από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League και Football League 2. Η Παναχαϊκή 2005, ομάδα του Αλέξη Κούγια, βασικού μάρτυρα για την υπόθεση των στημένων, υποβιβάζεται στην Γ΄ Εθνική για δωροδοκία στο παιχνίδι με την Χερσόνησο!
Ακόμα, ο Αλέξης Κούγιας τιμωρήθηκε με πενταετή αποκλεισμό από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα ενώ στην Γ΄ Εθνική έπεσε και ο Διαγόρας για δωροδοκία στο παιχνίδι με την Ηλιούπολη.
Αθωώθηκαν Ιωνικός, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός, Θάνος και Ηλιόπουλος ενώ όσον αφορά την πλαστογραφία αθωώθηκε και η Παναχαϊκή.
Οι ποινές υποβιβασμού για Παναχαϊκή και Διαγόρα πάντως, είναι πρωτόδικες και οι δύο ομάδες μπορούν να ασκήσουν έφεση.

Το απόσπασμα, όπου αναφέρονται οι ποινές:
"Οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ-FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ:

Α) στην πρώτη εγκαλούμενη (Παναχαϊκή 2005) 1) η χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ και κατά τα 3/4 αυτής η χρηματική ποινή των 225.000 ευρώ, 2) η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία από αυτήν που αγωνίστηκε κατά την διανυομένη αγωνιστική περίοδο,

Β) στον δεύτερο εγκαλούμενο (Αλέξης Κούγιας) ο οποίος με τις κατά καιρούς δημόσιες δηλώσεις του και τοποθετήσεις του, αλλά κυρίως με τις καταθέσεις του ενώπιον των Εισαγγελικών, Ανακριτικών Αθλητικών Αρχών και Οργάνων συνέβαλε ουσιωδώς στην αποκάλυψη και πάταξη της επικρατούσας στο ποδόσφαιρο διαφθοράς : 1) η χρηματική ποινή των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα έξι χιλιάδων (16.000) ευρώ. 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για πέντε (5) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Γ) στον τρίτο εγκαλούμενο( Π.Σταθάκης)ο οποίος συνέβαλε στην αποκάλυψη της συγκεκριμένης πειθαρχικής παραβάσεως 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια .

Δ) στον τέταρτο εγκαλούμενο (Μ.Κουβαράς) 1) η χρηματική ποινή των είκοσι μίας χιλιάδων (21.000) ευρώ και κατά τα 3/4 αυτής η χρηματική ποινή των δέκα τεσσάρων χιλιάδων (14.000) ευρώ 2) η ποινή της απαγορεύσεως εκτελέσεως από αυτόν οποιασδήποτε δραστηριότητος που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια 3) η ποινή της απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για δύο (2) χρόνια.

Αριθμ. απόφ. 305/6-10-2011


ΠΡΟΣ 1.ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ
2.Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ(Πρόεδρο)
3.Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ(Μεγ/χο)
4.Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ(Ποδ/στή)
5.Γ. ΣΕΓΓΟ(Διαιτητή)
6. Π.ΡΟΥΤΖΙΕΡΗ(Προπ/τη)

Δικάζει παρόντων των εγκαλουμένων.
Δέχεται ομόφωνα ότι οι εγκαλούμενοι ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ, Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ, Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Γ. ΣΕΓΓΟ και Π. ΡΟΥΤΖΙΕΡΗΣ τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

Α) στην ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ i) χρηματική ποινή τριακοσίων χιλιάδων (300.000) ευρώ και κατά τα ? αυτής είκοσι τέσσερις διακόσια είκοσι πέντε (225.000) χιλιάδες ευρώ και ii)ποινή υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία.

Β) στον Δ. ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ i) χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Γ) στο Κ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ i) χρηματική ποινή τριάντα δύο χιλιάδων ευρώ (32.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες (24.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά (7) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Δ) στον Γ. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία(3) χρόνια.

Ε) στον Γ. ΣΕΓΓΟ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια.

ΣΤ) στον Π.ΡΟΥΤΖΙΕΡΗ i) χρηματική ποινή είκοσι τέσσερις χιλιάδες ευρώ (24.000) και κατά τα ? αυτής χρηματική ποινή δεκαέξι χιλιάδες (16.000) ευρώ ii) ποινή απαγορεύσεως εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία (3) χρόνια και iii) ποινή απαγορεύσεως εισόδου του στους αγωνιστικούς χώρους για τρία (3) χρόνια(πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ)".

Κατά τα άλλα, όσον αφορά τις υπόλοιπες υποθέσεις η Πειθαρχική Επιτροπή:
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 και τον Α. ΚΟΥΓΙΑ(πρόεδρος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις. Επέβαλε στον Α. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟ τις πειθαρχικές ποινές: α. απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για χρονική περίοδο τριών(3) ετών και β. του χρηματικού προστίμου των τριάντα δύο χιλιάδων (32.000) ευρώ (πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου).
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ, την ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ και τους Κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ(Πρόεδρος), Χ. ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ(Μεγαλομέτοχος και Ιδιοκτήτης), Θ. ΣΑΒΒΑΚΗ(Μεγαλομέτοχος και Ιδιοκτήτης), Δ. ΤΖΕΛΕΠΗ(Πρόεδρος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ και τον Α. ΣΑΜΙΟ(Πρόεδρος και Μεγαλομέτοχος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).
Απήλλαξε το ΤΑΠ ΑΕΤΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ, το ΤΑΠ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ και τους Ι. ΝΑΥΡΙΝΙΑΔΗ(Πρόεδρος), Γ. ΤΥΡΙΑΚΙΔΗ(Προπονητής), Μ. ΚΑΣΣΗ(Πρόεδρος) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).
Απήλλαξε τους Α. ΘΑΝΟ(Ποδοσφαιριστής ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ) και Κ. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ(Ποδοσφαιριστής ΠΑΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ) από τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις (πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου