Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

"ΚΑΡΦΙΑ" ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟ

Έπειτα από τα πρακτικά της συνομιλίας ανάμεσα στον Θόδωρο Κουρίδη και τον Βασίλη Χατζηαποστόλου, που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, η BlueΑrena επικοινώνησε με τον Ανδρέα Καραγκιόζη.
Ο πρώην υπάλληλος της ΕΠΟ, που ήταν υπεύθυνος για την έκδοση δελτίων στους ποδοσφαιριστές και για τις πλαστές ενημερότητες, κατακεραύνωσε την Ομοσπονδία για το γεγονός πως δεν είχαν όλες οι ΠΑΕ που κατηγορούνταν για πλαστογραφία τις ίδιες συνέπειες, ενώ τόνισε ότι το Διαιτητικό είναι το ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟΔΟΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ και οι αποφάσεις του ΔΕΝ ΕΦΕΣΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ.
-Τα ξημερώματα της Τρίτης εμφανίστηκε μια συνομιλία μεταξύ δύο στελεχών της ΕΠΟ. Πιστεύετε ότι η Επιτροπή στην οποία συμμετείχατε έπραξε σωστά με όλες τις περιπτώσεις των ΠΑΕ;
«Η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών σύμφωνα με το καταστατικό είναι το μόνο αρμόδιο Όργανο της ΕΠΟ για να ελέγξει τις ενημερότητες και τα δικαιολογητικά. Αν δεν κάνω λάθος, αναφέρεται ξεκάθαρα στο άρθρο 41 του καταστατικού».
-Το ΙΚΑ Καλαμαριάς ήταν αυτό που ενημέρωσε την ΕΠΟ για το πρόβλημα στην ενημερότητα της ΠΑΕ Ηρακλής;
«Εκείνο το διάστημα απείχα, καθώς είχα αναρρωτική άδεια και δεν ξέρω τι συνέβη. Πάντως, όλα τα ζητήματα ανέκυψαν μετά την καταγγελία της ΠΑΕ Καλλιθέας κατά του Ιωνικού και του Εθνικού».
-Είδαμε ότι όλες οι αποφάσεις για τις ενημερότητες δεν ήταν ίδιες…
«Για παρόμοιες παρατυπίες άλλες ομάδες, όπως η Παναχαϊκή και η Βέροια, δεν ελέγχθηκαν και δεν τιμωρήθηκαν με καμία ποινή. Τουναντίον, ο Ηρακλής τιμωρήθηκε με την ανωτέρα των ποινών. Μάλιστα, αυτό έγινε γιατί οι δύο ομάδες έκαναν μηνύσεις σε φυσικά πρόσωπα και χρέωσαν την πράξη σ’ αυτούς. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι δεσμευτικό για τη μορφή κρίσεως της Επιτροπής. Δηλαδή ο καθένας που κάνει μήνυση να απαλλάσσεται… Είναι αδιανόητο να υπάρχουν διαφορετικές ποινές, παρότι κάνανε το ίδιο πράγμα».
-Ο Ηρακλής «κυνήγησε» την υπόθεση, δικαιώθηκε αρχικά, όμως προέκυψαν… εμπόδια. Θα θέλατε να σχολιάσετε τη συγκεκριμένη περίπτωση;
«Ο Ηρακλής είναι μία από τις ομάδες που καταδικάστηκε. Η απόφαση του Διαιτητικού δικαστηρίου δεν εφεσιβάλλεται από τη στιγμή που κρίνεται το ανώτατο δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΠΟ. Όμως, πολύ εύκολα η Επιτροπή Εφέσεων την ακύρωσε. Φυσικά, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ παρέμενε αμέτοχο αντί να βγει μπροστά και να πάρει θέση. Όλο αυτό το συνονθύλευμα μου κάνει περισσότερο για παραλογισμό. Η ΕΠΟ που μεριμνά για το καλό του ποδοσφαίρου δεν πραγματοποίησε καμία ενέργεια».

Πηγή-Αναδημοσίευση: http://www.bluearena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου